Kokt vildsvinsbog Pepparrotskött och dillkött

Här passar de bra och göra mycket på en gång och frysa in fond och kött
Att ha som grund i frysen
Bog med ben sågad i större bitar
Morötter
Rotselleri
Palsternacka
Lagerblad
Vitpepparkorn
1 msk salt per kg kött

Lägg köttet i en stor kastrull fyll på med kallt vatten låt koka upp,
Skumma ordenligt häll av vattnet och spola köttet i kallt vatten, gör rent kastrullen
Lägg tillbaka köttet och ha på nytt kallt vatten skala och skär grönsakerna grovt
Och lägg i ha även 10 st pepparkorn och 4 lagerblad per 1 kg kött
(ju mer grönsaker ju godare fond) låt koka upp och sänk värmen småkoka i ca
1-3 tim känn på köttet så de losnar fint från benen och är mört.
Ta upp köttet rensa från ben och kyl ned sila fonden och koka ner den lite.

Dillkött    4 pers
600-800 gram kött, 4 dl fond, 3 dl grädde, ätticka knappt 1 dl, strösocker 1/1-1 dl
hackad dill ca 1-2 dl, maizena snabbredning ljus, 1 stor morot, 1 palsternacka, 1 bit rotselleri

Skala och skär grönsakerna i stavar ca 1 cm tjocka koka dom mjuka i buljongen
och ta upp. Ha i ätticka, socker, grädde låt koka upp smaka av med salt/peppar och
ev mer socker och ätticka efter smak red med maizena till önskad konstistens ha i köttet
och dom kokta grönsakerna låt koka så allt blir ordenligt varmt ha i dillen precis innan
servering.

Servera med kokt potatis och gärna knäckebröd

Pepparrotskött  4 pers
600-800 g kött, 4 dl fond, 3 dl grädde, pepparrot, maizena snabbredning ljus
1 stor morot, 1 palsternacka, 1 bit rotselleri

Skala och skär grönsakerna i stavar ca 1 cm tjocka koka mjuka i buljongen och ta upp dom
ha i grädden koka upp och red med maizenan smaka av med salt/peppar och pepprot efter
smak de är svårt att säga hur mycket men ca 1-3 dl färskriven ha i köttet och grönsakerna
värm ordenligt servera med kokt potatis
 

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg