Örtspäckad vildsvinsytterfile med svartrötter och röd grapesky

4 pers

ca 800 g ytterfilé av vildsvin
2 dl persilja
1 kruka basilika
lite färsk rosmarin
saften av 1 citron
saften av 1 apelsin
6 vitlöksklyftor

600 gram svartrötter
2 st grapefrukt
2 msk strösocker


Mixa persilja,basilika,rosmarin,citronsaft,apelsinsaft och vitlök till en smet
Skär upp ytterfilén på längden men inte helt vik ut som en tidning bred på
Örtblandningen och vik ihop bind ihop som en rulle salt och peppra runt om

Bryn i smör stek klart i ugnen på 120 grader till en innertemp på 65 grader
Linda in i folie låt vila ca 20 min innan du skivar upp den

Skala och koka svartrötterna i saltat vatten vid servering stek i smör krydda med
Salt och peppar

Grapesky
Skala grapefrukten med kniv skär ut fileérna pressa ut all saft ur de som är kvar. Smält 2 msk socker i en liten kastrull när de är lite brynt ha i saften från grapen. Låt koka upp och koka ned till simmig konsistens ha i fileérna från grapen och låt koka upp

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg