Helstekt vildsvinsytterfilé Charlemagne

4 personer

800 g ytterfilé av vildsvin


Champinjonstuvning:

400 g champinjoner
1 liten gul lök hackad
3 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
maizena express ljus


Bearnaisesås:

3 äggulor
2 msk rödvinsvinäger eller dragonvinäger
2 msk dragon torkad
1 dl hackad persilja
2-3 dl smält smör
tabasco
worchestersås

Putsa och bryn filén runt om krydda med salt och peppar
Stek klart i ugn 175 grader ca 8-15 min(beroende på tjockleken)

Skiva champinjonerna bryn dom med löken i en kastrull eller plateau krydda med salt och peppar
Ha i grädden och buljongtärning låt koka upp smaka av red med maizena så de
Blir en tjock stuvning

Bearnaise:
Vispa äggulorna och vinägern över vattenbad till de blir tjockt som en
Kräm ta av från värmen droppa i smöret under vispning (ägg och smör ska vara ungefär lika varmt) smaka av med salt,peppar,tabaco,worchestersås och ev lite mer vinäger
Ha i den hackade persiljan


Vid servering:
Skiva köttet i tunna skivor, lägg champinjonstuvningen i botten på ett ugnsfast fat
Köttet på och toppa med bearnaisesås
Gratinera i ugnen 225 grader ca 3-5 minuter så de får fin färg

Servera med lökfrästa bönor och stekt kulpotatis

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg