Rådjursskav med trattkantareller, ädelost samt palstenacksmos

4 pers


800 g rådjurskött halvfryst(gärna ytterlår eller fransksyska)
200 g trattkantareller (eller annan svamp)
100 g ädelost
1 gul lök hackad
4 dl grädde
3 msk smör

400 g palsternacka
400 g potatis
4 msk smör
ca 2-3 dl mjölk

Strimla köttet medans de fortfarande är lite fryst de går lättare då. Strimla så fint du bara kan om du har en skärmaskin hemma använd den

Använd en traktörpanna eller järngryta värm pannan och ha i smöret. När de tystnar har du i lök och svamp fräs lite tillsätt köttet och krydda. Med salt och peppar bryn allt ha i osten och grädden låt koka till såsig konsistens klart.

Moset: skär palsternacka och potatisen i mindre bitar koka i saltat vatten tills allt är mjukt häll av vattnet tillsätt smör och mjölk mosa med stampen. Smaka av med salt och peppar ha i ev lite mera mjölk om du vill ha ett lösare mos

Servera med kokta primörer och eventuellt gélé eller lingon


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg