Rådjursfilé med vitpepparchockad gräddås

4 pers

800 g rådjursytterfilé
smör till stekning

2 dl viltfond
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgele
Maizena express ljus
1 dl hel vitpeppar

Bryn rådjursfilén runt om krydda med salt och peppar
Stek klar i ugn 150 grader ca 10-15 min låt vila i folie
Ca 15 min innan tranchering

Såsen:
Koka upp fonden grädden och gelen red med maizena express ljus
Smaka av med salt och peppar låt koka ca 5 min

Precis innan servering häll såsen i mixer(eller använd stavmixer)
Med all vitpeppar mixa några sekunder smaka du får en härlig
Doft och smak av vitpeppar sila såsen och servera

Servera kokta morötter och broccoli till samt pressad potatis
Samt rårörda lingon eller gele


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg