Fylld rådjursbog med trattkantarellsås

1 urbenad bog behåll sista benet

400 g färs(skär bort från bogen så den blir lite tunnare och mal eller mixa)
1 ägg
2 dl grädde
salt peppar
5 krossade enbär
3 kvistar rosmarin
50 g tärnat rökt sidfläsk

blanda färsen med ägget,grädden,enbär och sat/peppar blanda i sidfläsket och repa av rosmarinen och ha i den smeta ut färsen på bogen och rulla ihop bind den väl bryn den i panna runt om krydda med salt och peppar stek klar i ugnen 120 grader ca 1 timme låt vila ca 20 min innan servering

2 dl trattkantareller
1 gul lök hackad
2 dl viltfond
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
salt/peppar
stek svamp och lök i smör krydda med salt och peppar strö över mjölet och rör om ha i fonden och grädden låt koka upp smaksätt med salt och peppar om de behövs

Ugnspotatis
16 st medelstora skalade mjölig potatis
2 msk gurkmeja
8 st vitlöksklytor med skal
salt peppar
3 kvistar rosmarin
1 dl olivolja

koka potatisen nästan klart häll av och lägg i en ugnsform ha i vitlök, gurkmeja, rosmarin krydda med salt och peppar blanda om försiktigt kör i ugnen 225 grader ca 45 min rör om då och då
 

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg