Savoykålsinbakad rådjursfilé med svart trumpetsvamp rödvinssky,lingoncouli och rostad palsternacka

4 pers

4 bitar rådjursfilé á 130 g
200 g rådjursfärs
1 näve torkad svart trumpetsvamp
1 äggula
1 dl grädde
4 stora blad savoykål
salt peppar

krydda rådjursbitarna med salt och peppar bryn runt om i smör och låt svalna.
Blanda färsen med äggulan,grädden och svampen krydda med salt och peppar
Ha i ev lite färsk timjan hackad. Koka upp en kastrull med vatten blanchera
Kålbladen ca 3 min sen lägg dom i kallt vatten så dom svalnar snabbt.
Ta upp kålbladen torka torra och skär av roten i bladen. Fördela färsen på dom fyra
Bladen lägg på filébitarna och slå ihop till paket stänk på lite olivolja och salt och peppar
Stek i ugn ca 10 min 180 grader

 

Rostad palsternacka
Skala och klyfta 600 g palsternacka lägg på en plåt krydda med salt och peppar samt
Någon färsk ört typ timjan häll på lite olivolja stek i ugn ca 20 min 180 grader tills
Den fått fin färg och är mjuk

Rödvinsky
Fräs en halv gul lök hackad och en liten morot i lite smör slå på 2 dl rödvin och 1 dl vatten
Ha i viltfond enl flaskan låt reducera tills ca hälften är kvar smaka av med salt och peppar
Och red med maizena brun till lagom konsistens

Lingoncouli

2 dl lingon
½ dl socker
koka upp lingon och socker låt koka 4 min mixa och sila låt kallna

 

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg