Rådjursstek med madeirasky och vitlökstoftande potatismos

4 pers


800 g rådjursstek(jag benar alltid ut rådjurssteken i sina delar)
salt och peppar samt smör att bryna i

1 dl madeira
2 dl rödvin
2 dl viltfond
salt och peppar
maizena express mörk

800 g potatis
4 msk smör
2 dl mjölk eller grädde
2-4 vitlöksklyftor (beroende på hur starkt du vill ha de)
salt och peppar

Krydda steken runt om bryn i smör stek klart i ugn 140 grader
Om du har benat ut steken i sina delar ca 15 min annars ca 40 min

Såsen: koka upp vin, madeira, fond låt koka ner till ca 3 dl red med
Maizenan till lagom konsistens smaka av med salt och peppar samt
Ev lite mer madeira

Moset: koka potatisen som vanligt häll av och mosa med en stöt
Tillsätt smör, mjölk eller grädde pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar

Servera med kokta primörer

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg