Smördegsinbakad hjortfilé med portvinssås och smålök

4 pers

ca 800 g ytterfilé av dov eller kronvilt
Duchellmassa(2 dl finhackade champinjoner, 1 gul lök finhackad fräses i smör)
1 blad färsk smördeg

1 liten gul lök hackad
1 liten morot hackad
2 dl portvin
2 dl viltfond
maizena brun

200 g smålök skaldade

Bryn filén runt om lägg filén på smördegsplattan fördela duchellmassan
På pensla kanterna med ägg och vik ihop pensla hela ”limpan” med ägg
Stek i ugn ca 15 min 200 grader

Såsen
Bryn löken och moroten i lite olja slå på portvin och viltfond låt koka
Ca 5 min sila av såsen och låt koka upp igen red med maizena brun
Och smaka av med salt och peppar

Smålöken
Stek mjuk i smör och olja på slutet ha på lite socker för en fin yta
Och krydda med salt och peppar


Servera gärna en fin grönsallad till

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg