Hjort och vildsvinsköttbullar med gräddsås

4 pers

300 g hjortfärs
300 g vildsvinsfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 stor gul lök hackad
salt och peppar

såsen
3 dl vitfond
3 dl grädde
1 msk svartvinbärsgele
maizena brun
salt och peppar
(ev 2 st anjovisfileér att smaka av med om så önskas)

Bryn löken i lite smör, blanda ströbröd, mjölk, lök och ägg ordentligt
Ha i färsen och krydda med salt och peppar blanda väl och smaka av
Om mer kryddor behövs rulla köttbullar och stek i smör på medelvärme

Koka upp fond och grädde låt koka ca 5 min red med maizena och smaka
Av med gele och kryddor

Servera med pressad potatis eller potatismos och hemlagad lingonsylt

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg