Hjortpastej med syltade kantareller

 

1 dl mjölk
2,5 dl grädde
300 g lever
100 g stekfläsk eller fett från vildsvin
2 anjovisfiléer
1 ägg
1 lök hackad och stekt
4 cl konjak
1 krm timjan, 1 krm rosmarin, 1 krm fänkålsfrön, 2 st enbär, ½ krm kryddpeppar malen
½ krm nejlikor malda, lite svartpeppar

lägg att utom mjölk, grädde, ägg i en mixer mixa ordenligt tillsätt ägget, mjölken och grädden
smöra en ugnsform grädda i vattenbad 150 grader ca 30 min till den har stelnat innertemp ca 75 grader

Syltade kantareller
800g färska kantareller tratt eller små gula kantareller
3 dl strösocker
2 dl ätticka
1 bit muskottblomma
8 st kryddpepparkorn
8 st vitpepparkorn
3 st lagerblad

Täck kantarellerna med vatten låt koka upp och koka i 10 min häll av men SPAR vattnet

Ta 3 dl av kokvattnet i en kastrull ha i sockret, ättickan samt kryddorna koka upp och låt
Koka 5 min smaka ev lite mer socker och ätticka  ta av och ha kantarellerna låt svalna
 

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg