Hjortmedaljonger med fetaostgratinerad fänkål, rosepepparsås

4 pers


800g hjortytterfilé
2 st fänkål
100 g fetaost

2 dl viltfond
3 dl grädde
1 liten lök hackad
1 ½ msk rosepeppar


ansa och dela fänkålen mitt i tur koka i saltat vatten så den blir mjuk
ta upp den och lägg i ugnsfast form krydda med salt och peppar
fördela fetaosten över gratinera i ugn ca 15 min 180 grader

stycka 8 st medaljonger av filén krydda med salt och peppar
stek i smör till medium ca 3 min på varje sida

bryn löken och rosepparen i lite smör tillsätt fonden låt koka upp
ha i grädden låt koka ner till ca 4 dl red med maizena express ljus
till lagom konsistens smaka av med salt och peppar

servera med kokta primörer och stekt potatis

 

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg