Fyllt Harlår på italienska

4 pers

4 st harlår urbenanade(behåll de yttersta benet)
125 g mozzarella
50 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
8 skivor parmaskinka
salt och peppar
bindgarn

Mixa mozzarella, soltorkade tomater och basilika till en kräm fördela krämen
I låren, vik ihop låren och linda en skiva parmaskinka runt bind ihop så den
Håller formen. Bryn låret runt om i olivlja i en panna stek klart i ugn 150 grader
Ca 20 min

champinjonrisotto

4 pers

3 dl risottoris
200 g färska champinjoner skivade
1 liten gul lök hackad
1 röd paprika tärnad
1 tärning hönsbuljong
2 dl vitvin
ca 4 dl vatten
2 dl riven parmesan
1/2 dl rapsolja

Fräs ris, lök, paprika och champinjoner i oljan 2 min, krydda med salt och peppar, häll på vinet och 2 dl vatten tillsätt hönsbuljongen och rör om låt koka upp, sänk värmen så att de bara sjuder under lock späd med mer vatten vid behov när riset är klart(ska ha en liten kärna)
Tillsätt osten


Basilikaolja

1 dl god olivolja
1 kruka basilika
salt och peppar

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background9.jpg