Gräsandsbröst med rödrisdolme och konjakssås

4 pers

4-8 gräsandsbröst beroende på storlek
smör till stekning
salt/peppar

Stek i panna på medelvärme ca 3 min på varje sida krydda med salt och peppar ska vara rosa då är dom som bäst låt vila några minuter innan servering

4 dl rödris kokt enl paketet
2 dl riven wästerbottensost
8 stora blad savoykål lättkokta och roten bortskuren

Låt riset svalna blanda med osten fördela på kålbladen och rulla ihop stek i ugnen 200 grader. Ca 10 min ev ringla lite honung på slutet över dom


Konjakssås

1 gul lök hackad
3 dl viltfond
2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
6-8 cl konjak
salt/peppar
maizena ljus

fräs den hackade löken i lite smör slå på konjaken och tänd på(glöm inte stänga av fläkten). Häll i viltfonden och låt koka till ca 2 dl är kvar tillsätt grädden koka upp och red av med maizena smaka av med salt och peppar samt senapen och ev lite mer konjak.

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background10.jpg