Gräsandsbröst med portvinssås och potatiskaka

4 pers

4-8 st gräsandsbröst beroende på storlek

8 st stora potatisar
1 liten lök
salt och peppar

2 dl portvin
2 dl rödvin
2 dl viltfond
salt och peppar
1 liten gul lök hackad
maizena express mörk


Stek brösten i smör ca 2-3 min på varje sida krydda med salt och peppar

Riv potatisen på rivjärnet hälften på fina sidan och hälften på grova sidan. Riv även löken på fina sidan krydda med salt och peppar krama ur vätskan och forma 4 st bollar platta ut dom till ca 1 cm tjocklek stek i smör på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Fräs löken i lite smör slå på portvinet, ha i rödvin och fond koka ner till 3-4 dl red med maizenan smaka av med salt och peppar ev lite mer portvin. Sila bort löken innan servering

Servera på tallrik med kokta primörer

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background10.jpg