Älgwallenbergare med potatismos smaksatt med wästerbottensost

4 pers

600 g finmalen älgfärs gärna av kalv
8 äggulor
4 dl vispgrädde
fint ströbröd
salt och peppar
smör att steka i

 

800 gram potatis skalad
2 dl riven wästerbottensost
2 dl mjölk eller vispgrädde
4 msk smör
salt och peppar

Blanda färsen med äggulor, grädde salt och peppar(de ska bli en mjuk smet)
forma biffar och vänd i ströbrödet stek gyllenbruna på båda sidor i smör
stek klart i ugn ca 8 min 175 grader

Potatismoset:
Koka potatisen häll av mosa med potatisstampen tillsätt osten, mjölken
Och smöret smaka av med salt och peppa(du kan även gratinera detta
Mos i ugnen då kan du förbereda detta innan)

Servera wallenbergarna direkt med moset, rårörda lingon samt smörkokta ärtor

Receptet kommer från www.devilda.se

 

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg