Älgstek med enbärssås med smörkokta morötter och ärtor

4 pers

1 st älgstek ca 1,2 kg(gärna innanlår)
salt och peppar
smör till stekning

enbärssås

1 msk enbär krossade
1 liten gul lök hackad
2 dl viltfond
3 dl grädde
skyn som blir från steken
maizena express mörk

Putsa steken noga, salt och peppra runt om bryn den i smör så den får
Fin färg.
Stek klar i ugnen 120 grader ca 30 min då blir den rosa och fin
Linda in i folie och låt vila ca 20 min innan du skivar den

Såsen:
Bryn lök och enbär i en klick smör tillsätt en skvätt gin
Och fonden låt koka i ca 5 minuter ha i grädden koka upp och
Låt koka ytterligare 5 min red med maizena express mörk till
Lagom konsistens. Smaka av med skyn från steken samt salt och peppar

Servera med smörkokta ärtor och morötter, en god gele och kokt potatis

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg