Älgtournedos med anklever och ”tryffelsås”

4 pers

4 st tournedos på älgfilé eller innanlår ca 200 g st
100 g ankleverpastej

”Tryffelsås”
1 morot finhackad
3 st charlottenlökar hackade
1 själk blekselleri finhackad
1 näve torkad svart trumpetsvamp”tryffeln”
4 dl rödvin
3 dl viltfond
salt/peppar
maizena mörk
lite olja


Fräs grönsakerna i lite olja slå på vinet och låt koka ner till hälften tillsätt fonden och låt koka ner till 4 dl smula i svampen och koka några minuter red med maizena smaka av med salt och peppar

Bryn tournedoerna på varje sida krydda med salt/peppar stek klart i ugn 175 grader till en innetemp på 52 grader ta ut och låt vila 5 min läggen skiva anklever på varje häll på såsen
Servera med lökfrästa hari cot verts och potatisgratäng eller ugnsrostad potatis

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg